Dorpswinkel wint landelijke vrijwilligersprijs

DALERPEEL – Dorpswinkel Dalerpeel is in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de Meer dan handen vrijwilligersprijzen. De dorpswinkel won de publieksprijs in de categorie lokaal.

“Zo’n dorpje als Dalerpeel, waar niemand ooit van gehoord heeft, staat tussen bijvoorbeeld Den Haag en Utrecht en wij gaan aan het eind van de rit met de prijs naar huis”, zegt een trotse Klaas Veldhuis van de dorpswinkel.

Sociaal ontmoetingspunt

Dorpswinkel Dalerpeel bestaat sinds augustus 2015 en wordt gerund en beheerd door veertig vrijwilligers. Inwoners van Dalerpeel en Nieuwe Krim kunnen er terecht voor levensmiddelen en streekproducten. Verder is er een koffietafel, een kleine bibliotheek en een informatiepunt over wonen, zorg en welzijn. “Het is meer dan een dorpswinkel, het is een sociaal ontmoetingspunt, dat omschrijft het wel een beetje”, aldus Veldhuis.

2.000 euro
De dorpswinkel werd uit vierhonderd inschrijvingen genomineerd. De prijs werd vanavond uitgereikt in Hilversum en leverde de dorpswinkel een cheque van 2.000 euro op. Veldhuis denkt eraan om met behulp van dat bedrag de winkel uit te breiden. “Met zo’n prijs is het best een mogelijkheid om uit te breiden met verse artikelen.”